A Szilikon Szövetkezeti Kft. története

1988-ban SZILIKON Műanyagfeldolgozó és Gépipari Szolgáltató Kisszövetkezet néven társaságot alapítottunk, műanyagból készült ipari alkatrészek gyártására. Ez időben folyt a települések utcai vízrendszerének a korrodáló fémről műanyagra történő átépítése. Ehhez gyártottunk és forgalmaztunk műanyag kötőelemeket és szerelvényeket a Pest Megyei Műanyagipari Vállalattól megvásárolt licenc alapján.

A későbbiekben a Társasági Törvény lehetőségei szerint Korlátolt Felelősségű Társasággá alakultunk. 1994 augusztusában a PEMÜ Rt-vel közösen megvásároltuk a Metalloglobus Vállalat solymári műanyag áruházát, melyet a mi cégünk üzemeltetett 1997 év végéig.

Itt változott meg cégünk struktúrája, a tevékenységi kör eltolódott a gyártástól a kereskedelem irányába. Átvettük és bővítettük a Metalloglobus Vállalat addigi árukínálatát, ez nagyrészt megegyezik a mai termékskálánkkal, úgymint: műanyag és fém víz- gázrendszerek, szennyvízcsatorna, esőcsatorna, fűtési csővezetékek és kötőelemei, szerelvényei, továbbá kereskedelmünkkel kiszolgáljuk a környékbeli bádogos szakembereket színesfém lemezekkel.

Itt fejlesztési lehetőségeink hely hiányában kimerültek, ezért a szomszédos község, Pilisszentiván újonnan létesült ipari parkjában 3500 m2 földterületen építettük fel 1998-ban az első kereskedelmi csarnokunkat, amely 230 m2 alapterületű kétszintes épület. 2002-ben újra építkezni kezdtünk, ennek során épült fel a második ugyanilyen méretű csarnoképület.

Vissza a nyitóoldalra